Індія – цікава та загадкова та екзотична країна. Для когось Індія  цікава та неймовірна країна, яка поєднує в собі неймовірну культуру історію та древні традиції. Когось вона лякає своєю самобутністю та звичаями. Однак майже всі прагнуть побачити її своїми очима.

Сюди їдуть за просвітленням: у відриві від західної суєти починаєш дивитися на світ іншими очима. А ще тут чудові пляжні курорти. Де можна засмагати під ласкавим сонцем, підкорюють норовливі хвилі, веселитися на модних курортах, осягати істини йоги. Індія з усіма своїми традиціями та історією в 5000 років прекрасно вписалася в сучасну реальність.

Загальна інформація:

  • Столиця Нью-Делі
  • Мова Хінді, англійська
  • Валюта Індійська рупія
  • Часовий пояс GMT +5: 30
  • Населення 1 289 242 000
  • Територія 3 287 263 км²
Booking.com

Популярні курорти Індії

Курорт Гоа  – дивовижний та найпопулярніший курорт на західному узбережжі Аравійського моря, що вражає красою своїх піщаних пляжів. ей курорт, розташований на південь від Бомбея, недаремно називають перлиною індійського узбережжя.
Курорт Керала – мальовничий курорт на південно-західному узбережжі. Курорт відомий  як тропічний рай з приголомшливою природою, кокосовими пальмами як з картинки та білосніжними пляжами. Штат являє собою вузьку смугу прибережної території, яка спускається до Аравійського моря, утворюючи пишні зелені тераси, продуваються прохолодним морським бризом навіть у найспекотніші тижні року.
Курорт Калангут – свою популярність курорт отримав завдяки хіпі, які з’їжджалиться сюди з усіх куточків світу. Однак ці часи пройшли і зараз курорт приваблює своїми піщаними пляжами та розвагами. Цей курорт не можна назвати найкращим, і можливо, багато хто визнає його занадто людним і гучним.
Андаманські і Нікобарські острови – унікальний острівної штат Індії, розташований в Бенгальській затоці в 1400 км від материка. Курортів тут не так багато, зате ті, які є – вище всіх похвал. Острови славляться прекрасним кліматом, дивовижною природою.

Коли їхати в Індію

Клімат країни на півдні екваторіальний, а в гірській місцевості субтропічний.
Зміна погодних умов залежить від тропічних мусонів. Саме вони приносять вітри, рясні і тривалі опади.
Найкращим періодом для відпочинку в Індії вважається з кінця жовтня і до кінця березень.  Небо в цей період майже безхмарно, температура повітря вдень +25 … + 30 °C, вночі +20 … + 25 °C.  В Делі і на північніше в грудні-січні прохолодно, середня температура становить близько +13 ° C. У квітні, коли на півдні і в центрі країни стає занадто спекотно, сприятлива погода встановлюється в гімалайських штатах. А в листопаді, коли в Гоа починається пляжний сезон, схили Гімалаїв покриваються снігом.

Транспорт Індії

Добратися до Індії можливо лише літаком. Найкраще летіти напряму в Гоа в єдиний в штаті міжнародний аеропорт Даболім. Кому не потрібно одразу на пляжні курорти країни, є можливість купити квиток до Делі або Мумбай.
Пересуватися по країні найкомфортніше внутрішніми авіарейсами. Деколи можна зловити дуже хорошу ціну. Наприклад долетіти з столиці до Мумбай можна за 80 USD.
Найдешевше пересуватися по Індії потягом (на довгі відстані) та автобусом (на короткі відстані). Подорожуючи залізницею краще обирати вагони 2 -класу з кондиціонером. Вагони в цих потягах бувають двох типів з купе по 4 та 6 осіб.
Спеціальний поїзд з кондиціонованими вагонами «Тадж-експрес» курсує між Делі і Агрою: він відправляється зі столиці вранці і повертається ввечері.
Автобус на мережа країни розвинена досить добре. Державні та приватні компанії є в кожному штаті. Вартість проїзду розраховується по кілометражу. Чим більша відстань тим дорожче. Також вартість квитка залежить від класу автобуса.