dennezaleznosti3

` Бронювання готелів Online
Дешеві Авіаквитки Online
Автобусні квитки Online

Віза в Грецію для Українців

Інформуємо Вас про те, що з 26 лютого 2016 року при подачі документів на отримання грецької шенгенської візи для неповнолітніх, необхідно буде пред’явити оригінал свідоцтва про народження. За відсутності даного документу,  у Візовому Центрі Посольства Греції не приймуть документи.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: у разі, якщо вже здавалися біометричні дані і в закордонному паспорті стоїть віза з відміткою "VIS", але передбачається поїздка по другому (новому) чинному закордонному паспорту, то необхідно здавати в Візовому центрі біометричні дані ще раз.

Повідомляємо Вам, що з 26.06.2015, за вимогами Консульського відділу Посольства Греції В ОДЕСІ, всі неповнолітні заявники повинні мати окремий проїзний документ для подачі документів на отримання візи. Виняток становлять діти до 12 років, народжені до отримання батьками цього паспорта, куди ця дитина вписана.


Перелік документів для Візових Центрів Греції в Україні

(для громадян України (прописаних у Київській, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Львівській, Луганській, Чернігівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях))

  • Для працюючих▼

  • Опитувальна анкета
  • Закордонний паспорт + копії сторінок з відмітками. Якщо є від'їзжений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками;
  • 1 кольорова фотографія - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського внутрішнього паспорта з відмітками;
  • Довідка з місця роботи із зазначенням посади, окладу з розбивкою на 6 місяців та інформації про збереження за співробітником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка). Зразок довідки з місця роботи;
  • Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть);
  • Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартиру, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.

  • Для приватних підприємців ▼

  • Опитувальна анкета;
  • Закордонний паспорт + копії сторінок з відмітками. Якщо є від'їзжений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками;
  • 1 кольорова фотографія - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського внутрішнього паспорта з відмітками;
  • Копія свідоцтва про реєстрацію підприємства заявника;
  • Оригінал довідки про рух коштів на рахунку підприємства заявника за останні 3 місяці;
  • Оригінал довідки від Державної податкової адміністрації за місцем реєстрації підприємства заявника про сплату єдиного податку.
  • Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть);
  • Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартиру, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.
  • Для пенсіонерів ▼

  • Опитувальна анкета;
  • Закордонний паспорт + копії сторінок з відмітками. Якщо є від'їзжений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками;
  • 1 кольорова фотографія - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Копія сторінок з відмітками загальногромадянського внутрішнього паспорта;
  • Копія пенсійного посвідчення;
  • Оригінальна довідка з пенсійного фонду про розмір пенсії за останні півроку;
  • Копія свідоцтва про шлюб (про розлучення, про смерть);
  • Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  • У випадку, якщо пенсія невелика, і немає фінансових гарантій поїздки, необхідно надати повний пакет документів особи, яка спонсорує поїздку;
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.

  • Для подружжя один з яких не працює ▼

  • Опитувальна анкета;
  • Закордонний паспорт + копії сторінок з відмітками. Якщо є від'їзжений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками;
  • 1 кольорова фотографія - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Копія ВСІХ СТОРІНОК з відмітками загальногромадянського внутрішнього паспорта;
  • Копія свідоцтва про шлюб;
  • Довідка з місця роботи чоловіка/жінки з зазначенням посади, окладу та інформації про збереження за співробітником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка). Зразок довідки з роботи;
  • Спонсорський лист (нотаріально завірений): спонсорський лист для членів сім'ї (чоловік, дружина, діти) може бути написаний у вільній формі від руки або в друкованому вигляді (Зразок спонсорського листа). Також необхідно надати документи, що підтверджують родинний зв'язок (свідоцтво про укладення шлюбу, свідоцтво про народження). Для людей, які не є родичами, спонсорський лист обов'язково має бути нотаріально завіреним. В обох випадках спонсорські листи повинні доповнюватися копією інформаційної сторінки внутрішнього або закордонного паспорта.
  • Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.

  • Для дітей (до 18 років) ▼

  • Опитувальна анкета;
  • Дитячий проїзний документ (дійсний мінімум 3 місяці після закінчення дії візи) + копія ВСІХ СТОРІНОК з відмітками. До 18 років діти можуть бути вписані в закордонний паспорт батьків або одного з батьків, з ким дитина подорожує (фотографія дитини вклеюється в паспорт батьків з 5 років);
  • 1 кольорова фотографія обов'язково - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Оригінал та копія свідоцтва про народження (подається до 18 років обов'язково).
  • Якщо дитині вже 16 років, копії всіх сторінок загальногромадянського внутрішнього паспорта. 
  • Копії ВСІХ СТОРІНОК з відмітками загальногромадянських закордонних паспортів батьків та копії всіх сторінок загальногромадянських паспортів з відмітками;
  • Копія свідоцтва про шлюб батьків;
  • Письмовий дозвіл на виїзд дитини за кордон від одного / обох батьків, які не подорожують разом з дитиною, тільки в оригіналі і з печаткою нотаріуса. Згода від одного з батьків, який не подорожує з дитиною, є вимогою Консульства Греції, а також в тому випадку, коли один з батьків проживає за межами України / не є громадянином України. Обов'язково в листі прописати супроводжуючого в поїздці (навіть якщо дитині вже 16 років), його паспортні та контактні дані. Зверніть, будь ласка, Вашу увагу, що оригінали поданих документів повертатися не будуть. Таким чином, туристам необхідно заздалегідь оформити 2 примірники дозволу на виїзд: для подачі документів і для перетину кордонів.
  •  Для підтвердження одноосібних батьківських прав:
         - Довідка про те, що, запис про батька зроблено «зі слів матері»;
         - Рішення суду про позбавлення батьківських прав;
         - Копія свідоцтва про смерть батька;
    У цьому випадку копії вищевказаних документів надаються в консульство, а оригінали пред'являються на кордоні.
  • Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), підписана директором і завірена печаткою. На період літніх канікул довідка не обов'язкова;
  • Якщо дитина подорожує з батьками і має дитячий проїзний документ до його пакету документів необхідно додати спонсорський лист від матері або батька (зразок спонсорського листа) копії фінансових документів одного або обох батьків: довідка з роботи з розбивкою за 6 місяців + довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо рахунок картковий, а також РУХ КОШТІВ ПО РАХУНКУ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Якщо дитина подорожує самостійно, від одного з батьків (спонсора) необхідні: спонсорський лист (нотаріально завірений), оригінальна довідка з роботи спонсора (зарзок довідки з місця роботи) та фінансові гарантії спонсора;
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.

  • Для студентів ▼

  • Опитувальна анкета;
  • Закордонний паспорт + копії ВСІХ СТОРІНОК з відмітками. Якщо є від'їзжений або другий діючий паспорт - обов'язково подається його оригінал + копії ВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками;
  • 1 кольорова фотографія - розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  • Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського внутрішнього паспорта з відмітками;
  • Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), завірена печаткою;
  • Копія студентського квитка;
  • Копія залікової книжки, завірена університетом.
  • Фінансове забезпечення - обов'язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  • Копія авіаквитків або автобусних квитків.
  • Студенти, залежні від батьків, у віці до 21 року, за умови надання нотаріального спонсорського листа від батьків і довідки з навчального закладузвільняються від сплати консульського збору.

Підтвердження фінансування поїздки - спонсорство::

  • У випадку, якщо поїздку туриста оплачує інша особа, необхідно надати спонсорський лист. Якщо спонсор є родичем туриста, то необхідна письмова заява з підписом спонсора про те, що він бере на себе фінансову відповідальність за пенсіонера / студента / непрацюючого туриста на час його подорожі до Греції + документи, що підтверджують спорідненість. Якщо спонсор НЕ є родичем - спонсорство має бути нотаріально оформлено. Зразок спонсорського листа.
  • До спонсорського листа слід додати довідку з місця роботи спонсора із зазначенням посади, окладу і реквізитами компанії (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка). Зразок довідки з місця роботи. А також фінансове забезпечення спонсора: Довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується - 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий;
  • Якщо спонсор і той, кого спонсорують їдуть разом - можна довідку з роботи і фінансові гарантії до документів того, кого спонсорують, додати в копіях.

  • Для подорожуючих на автомобілі (додатково до загального списку) ▼

  • копія техпаспорта на автомобіль;
  • копія посвідчення водія;
  • копія страховки на автомобіль;
  • копія медичної страховки.

При 1-кратній візі в'їжджати на територію Греції через території інших країн шенгенської угоди можна, тільки якщо ці країни мають спільну зовнішню межу (не розділені територіями країн які не входять до переліку країн шенгенської угоди). Для наземної подорожі з України до Греції необхідна мінімум 2-кратна віза. Оптимальним маршрутом для автомобілістів вважається маршрут через Румунію і Болгарію.

Можливо оформлення візи для іноземців які проживають в Україні, якщо вони мають посвідку на проживання в Україні або довгострокову реєстрацію (мінімум 3 місяці після закінчення поїздки).

Консульський відділ Посольства Греції в м.Києві знаходиться за адресою:

  • 01901, м. Київ, вул. Добровольчих батальйонів, 10
    тел.: +380 (44) 254.54.78
    факс: +380 (44) 254.58.05
    e-mail: grcon.kie@mfa.gr

Rambler's Top100
Metrika counter