lv1

` Бронювання готелів Online
Дешеві Авіаквитки Online
Автобусні квитки Online

Візові умови Ізраїля для українців

Чи потрібна віза українцям в Ізраїль?

Ні! 9 лютого 2011 набула чинності угода між Україною та Ізраїлем про скасування візового режиму для туристів. Без туристичної візи ви можете провести в Ізраїлі не більше 90 днів протягом півріччя. Після приїзду в країну в закордонний паспорт ставиться штамп про прибуття. Додаткові гроші за штамп не стягуються.

Тільки зверніть увагу, що безвізовий режим не є гарантією в'їзду в Ізраїль, так як фінальне рішення про це приймають прикордонні служби Ізраїлю. Кожен громадянин України для того, щоб в'їхати в країну повинен буде підтвердити мету свого візиту.

Залежно від мети вашого візиту, ми підготували для вас кілька рекомендацій. Для того щоб уникнути проблем, радимо взяти з собою документи, які раніше були потрібні для оформлення візи в посольстві Ізраїлю в Україні. Не факт, що ці документи вам знадобляться при перетині кордону, але краще все таки їх мати.

Для туристів:

Авіаквиток з датами в'їзду та виїзду. Медична страховка на надання послуг за кордоном. Підтвердження про бронювання готелю: ваучер з турфірми, факс або роздруківка електронного листа з готелю (якщо ви бронювали номер самі). У розмові з прикордонниками також можуть виявитися корисними документи, що підтверджують платоспроможність. Наприклад, кредитна карта, виписка з банківського рахунку, довідка з місця роботи із зазначенням зарплати, дорожні чеки або готівка.

Для тих, хто вирушає в гості  в Ізраїль:

Ті ж документи, але замість броні готелю запрошення (оригінал, факс або e-mail) і ксерокопію (можна надіслану факсом) посвідчення особи громадянина Ізраїлю (теудат зеут), який вас запрошує. У бесіді з прикордонниками також можуть виявитися корисними документи, що підтверджують платоспроможність. Наприклад, кредитна карта, виписка з банківського рахунку, довідка з місця роботи із зазначенням зарплати, дорожні чеки або готівка.

Для тих, хто їде на лікування в Ізраїль:

На додачу до документів для туристів - лист із ізраїльського медичного закладу, довідка від українських лікарів. Воно потрібне, якщо на лікування вам буде потрібно менше 90 днів.У бесіді з прикордонниками також можуть виявитися корисними документи, що підтверджують платоспроможність. Наприклад, кредитна карта, виписка з банківського рахунку, довідка з місця роботи із зазначенням зарплати, дорожні чеки або готівка.

Для тих, хто їде у відрядження  в Ізраїль:

Якщо ви не збираєтеся в Ізраїлі працювати, а відправляєтеся, наприклад, на переговори з партнерами по бізнесу, ваша поїздка вважається бізнес-туризмом. Віза не потрібна! У короткострокових відрядженнях радимо мати при собі бронь готелю і запрошення від ваших ізраїльських колег або ділових партнерів.У бесіді з прикордонниками також можуть виявитися корисними документи, що підтверджують платоспроможність. Наприклад, кредитна карта, виписка з банківського рахунку, довідка з місця роботи із зазначенням зарплати, дорожні чеки або готівка.

Візи в Ізраїль як і раніше потрібні:

  1. Студентам, які їдуть навчатися в ізраїльські вузи;
  2. Представникам релігійних конфесій, які направляються на службу за запрошеннями релігійних установ, розташованих на Святій землі;
  3. Для поїздок з метою роботи;
  4. Волонтерам, які збираються безкоштовно працювати в монастирях і кібуцах.

Прийомні дні консульського відділу - з понеділка по четвер включно.

Вхід в Посольство для звернення за візою відкритий з 8:00 до 10:00.

Легалізація документів та прийом громадян Ізраїлю здійснюється з 10:00 до 12:00.
При відвідуванні Посольства громадяни Ізраїлю повинні мати при собі дві фотографії 3,5х4,5 см
Консульський відділ закритий у суботу, неділю та святкові дні.
Анкети для звернення за візами знаходяться в залі для прийому відвідувачів на території посольства.
Кожен відвідувач для оформлення візи заповнює:
- Анкету та форму №1 (для робочої візи);
- Анкету та форму №2 (для гостьової, службової, туристичної візи чи лікування).

Консульський збір: 

Сума консульського збору - 195 гривень. Оплата проводитися тільки в банку «АКБ Траст-Капітал», який знаходитися за адресою: бульвар Лесі Українки д. №34 (вхід з боку бульвару), час роботи з 8:30-16:00
Громадяни, які оформляють робочу візу, консульський збір не оплачують.
Перед оплатою консульського збору, уточніть необхідність його платежу!
Консульський збір стягується за розгляд документів.

Особливості:

  • Особиста присутність всіх повнолітніх громадян, які звертаються за візами є обов'язковою.
  • Крім цього дозволяється подача документів завірених в Міністерстві юстиції країни печаткою "Апостиль" членом сім'ї того, хто виїжджає.
  • Документи, надані іншими особами за дорученням до розгляду так само приймаються. Довіреність повинна бути легалізована печаткою Апостиль в Міністерстві Юстиції країни, що видала документ.
  • Громадяни, що виїжджають за гостьовими, туристичними та службовими візами категорично забороняється працевлаштування в Ізраїлі.
  • Тим, хто порушив візовий режим в Ізраїлі віза повторно не видається.

 

Зверніть увагу!
  • Громадяни України, яким коли-небудь було відмовлено у в'їзді в державу Ізраїль в Посольстві Ізраїлю в Україні і / або на кордоні Ізраїлю для того, щоб в'їхати в країну, повинні будуть особисто подати прохання в Посольство Ізраїлю в Україні.
  • Громадяни України, які були депортовані з Держави Ізраїль, не зможуть в'їхати в країну протягом 10 років.
  • Громадяни України, які раніше відвідували Ізраїль і порушили візовий режим (залишалися в Ізраїлі після закінчення дії візи) не зможуть в'їхати до Ізраїлю після скасування візового режиму. Такі громадяни повинні особисто подати прохання на в'їзд до Держави Ізраїль в Посольство Ізраїлю в Україні.
  • Громадяни України, які раніше законно працювали в Державі Ізраїль і вчасно виїхали після закінчення візи (тип візи В1) не зможуть в'їхати в країну протягом року після дати виїзду з Ізраїлю
  • Незважаючи на договір про безвізовий режим між двома країнами, всі громадяни України, метою візиту / в'їзду яких в Ізраїль є робота (тип візи В1), навчання (тип візи А2) та інші типи віз, крім типу візи В2, повинні звертатися до Посольства Ізраїлю в Україні для отримання даних віз.

 Все вищевикладене стосується тільки закордонних паспортів громадян України.

Ті громадяни України, у яких замість закордонного паспорта є проїзний документ для виїзду за кордон, як і раніше повинні звертатися за в'їзною візою в Ізраїль в Посольство.

(Наприклад: дитячі проїзні документи блакитного кольору - потрібна віза для в'їзду в Ізраїль).

Існує можливість не ставити візу в Ізраїль дитині:

  1. Якщо дитина записана в закордонний паспорт одного з батьків.
  2. Якщо у дитини свій закордонний паспорт.

Термін дії закордонного паспорта повинен закінчуватися не раніше ніж через 6 місяців з дня в'їзду до Держави Ізраїль.

 Сподіваємося, наші поради допоможуть у підготовці вашої поїздки в чудову країну Ізраїль!

джерело: tochka.net

Rambler's Top100
Metrika counter